اگر از اسهال رنج می برید (بیماری که از باکتری ها، ویروس ها، داروها، غذاها و اختلالات گوارشی مختلف، بوجود می آید) در این صورت کارهایی باید انجام دهید و کارهایی نباید انجام دهید تا سریع تر بهبود یابیم. اسهال به معنای داشتن سه بار یا بیشتر مدفوع شل و آبکی در روز است. در این مطلب با کمک چندین مجله معتبر پزشکی، بهترین و بدترین خوراکی ها موقع اسهال را به شما معرفی می کنیم.
علل مختلفی وجود دارد، اما عفونت روده (گاستروانتریت) یک علت شایع در بزرگسالان و کودکان است. گاستروانتریت می تواند ناشی از:
گاهی اوقات این عفونت ممکن است در هنگام سفر به خارج از کشور، به ویژه مناطقی با استانداردهای ضعیف بهداشت عمومی، ایجاد شود، به عنوان اسهال مسافران شناخته شده است.
اسهال همچنین می تواند در نتیجه ی اضطراب، آلرژی غذایی، دارو یا وضعیت دراز مدت مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) باشد.
پروفسور گنژو ، متخصص گوارش، می گوید تنها موضوعی که در موقع اسهال، نگران کننده است،کم شدن آب بدن است. نشانه های کم آبی عبارتند از:
هنگامی که آب بیشتری از دست می دهید، الکترولیت های ضروری را از دست می دهید. مهمترین مواد معدنی موجود در خون، ادرار، بافت و سایر مایعات بدن است. الکترولیت ها به میزان آب در بدن و به تعادل سطح pH کمک می کنند، مواد مغذی و ضایعات را به داخل و خارج از سلول منتقل می کنند.
اگرچه کمبود آب بزرگترین نگرانی در رابطه با اسهال است، اما تنها مورد نیست. اگر اسهال بیش از چند روز ادامه یابد، عوارضی از جمله مشکلات کلیه و ادراری، بوجود می آورد. همچنین بیماری جدی مانند بیماری کرون، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا علائم عفونت ایجاد می شود.
ادامه مطلب لینک زیر:
برای درمان اسهال چه بخوریم و چه نخوریم؟ (از دید پروفسور گنژو)